Sony Ericsson Mw600 , Mw1, SBH52, SBH54, SBH50 ve diğer sürümler

Merhabalar sony nin ericsson ile beraber başlayan telefon aksesuarların daki üst seviyedeki

bluetooth kulaklıklarını kısaca karşılaştıracağım bu soru sürekli geliyor ihtiyaçlarınıza göre karar verip alın.

MW600 ile başlayan bu serinin arkasını Sony Mw1 serisi sd kart desteği ile beni mest etmiştisonra seriye mw1 yerini alan sbh50 sbh52 ve sbh54 modelleri katıldı adım adım ben bunları yıllar içinde incelemiştim. şimdi bu yazıda hepsini topluca karşılaştırıyorum

sonyericsson mw600 ile başlayalım aram özelliği olan ve aramalara cevap verebilme fm radio ve telefon üzerindeki müzikleri dinleme özelliği olan ve çıktığı yılar da sterio kulaklıklı nadir ürünlerdendir.

tüm modeller bu videoda ama eski sürümleri koymamışlar 🙂

sonyericsson mw600 bluetooth kulaklık özellikleri

 

Sony MW1 en favorim 🙂

aşağıdaki videoa da anlatıldığı gibi mw1 de sony işleri dahada ileri götürdü ve akıllı telefonlarla giyilebilir akıllı cihazlların yaygınlaşması ile sadece telefon araması değil  diğer akıllı sosyal uygulama bilgilendirmeleri de ek uygulamalar ile bu cihazla konuşabilir hale geldi. 3 tane farklı cihaza aynı anda bağlanma özelliği de var. FM radyo ve telefon üzerinden müzik dinleme özelliği var. google play de ise farklı akıllı uygulamaları yükleyerek farklı özellikler eklenebiliyor.

sd kart desteği ile 32 gb kadar mp3 lerinizi bluetooth bağlantısız bağımsız bir mp3 çalar gibi kullana bilme özelliği sunuyor. bu ürün ise 2013 yılında piyasaya çıktı baya eski bir ürün gibi düşüne bilirsiniz resmi satışı yok ama stok fazlasında bazı satıcılardan ve yurt dışı sitelerde temini mevcut lite ve pro paket olarak iki sürümü var turunucu paket pro yeşil paket ise lite sürümü.

Sony Smart Wireless Headset Pro MW1 Bluetooth kulaklık incelemesi

SBH50  ise sd kart kalktı ve yeni iki özellik geldi sd kartın kalkmasını çok eleştirdim ve hala eleştiriyorum. NFC ile dokunarak eşleşme ve hansfree yani eller serbest özelliği ile arabada ve ahize modu ile de kullana biliyorsunuz. 2014 yılında piyasaya çıkan bir ürün. sbh50 de mw1 deki bir diğer eksiklik 3 cihaza bağlanma yok sadece tek cihaz yani tele bağlanma var.FM radyo ve telefon üzerinden müzik dinleme özelliği var. google play de ise farklı akıllı uygulamaları yükleyerek farklı özellikler eklenebiliyor.

Sony Akıllı Bluetooth® Kulaklık SBH52 incelemesi

SBH52 ise 2015 yılına damga vuran bir ürün 

diğer ara ürünler ise SBH50 yani aslında MW1 yeni nesil ama yine sd kart desteği yok çok kötü beni yine üzdü 🙂 mw1 deki eksiklik yani sd kart ve üç cihaza bağlanma yok ama nfc ve handsfree ek özellik bu seridede devam ettrilmiş yani sbh 50 ye birşey donanım oalrak katılmamış sadece tasarım ile küçültülmüş sbh50 diyebiliriz.FM radyo ve telefon üzerinden müzik dinleme özelliği var. google play de ise farklı akıllı uygulamaları yükleyerek farklı özellikler eklenebiliyor.

Sonuç : Sony nin tüm bluetooth kulaklıkları diğer markalara göre sterio yani çift kullaklıklı bu hepsinde avantaj. kulaktaki kulaklıklar hiç bir zaman kullanışluı değil uzaylı ğibi bir izlenimde veriyor buda benim eleştirim olsun.

Mw1 ile ürünün akıllı olması sd kart desteği ile en favori ürünüm yıl 2015 olmasına rağmen hala bu cihaz bu cihazı hala kullanıyordum taki pili 2-3 yıl arasında gümleyene yani artık şarj tutmuyor.  SB50 de ise NFC ve handsfree özellikleri ve ürünün zarif tasarımı ile sony farkı ortada ama sd kart desteğini neden kaldırıyorsun be arkaş eleştirim. çünkü benim gibi mp3 dinlerken bluetooh bağlantısı ile telefondan dinlemek pili çabuk bitiriyor. bu sebepten sd kart diyorum yoksa cihaz bluetooth ya sony muhtemelen mp3 sd kart ne gerek var dinleyen tele bağlansın dinlensin diyor ama o zamanda ben pilini çokmu uzattınız diyorum tabiki hayır pil şarj olayı her yerde problem. benim gibi mp3 dinlemiyor ve takıntınız yoksa sbh50 veya sbh 52 öneririm. 

gelelim sbh 50 ve sbh 52 arasındaki farklara hiç bir fark yok aslında sbh52 daha küçük boyutta şık bir tasarıma sahip diğeri ise eski 2014 yani yenisi 2015 model fiyata ve tasrıma önem veriyorsanız tabiiki de güncel ürün kullanmaya sbh52 laın derim birde gold modeli var baya güzel olmuş . ben ise şimdi mw1 tamir etmeye yada yenisini almaya çalışacağım nfc özelliği çok dert degil.  birde mw1 deki 3 cihaza kadar bağlanma olayı benim için avantaj bu yüzden, sbh56 mı olur 2016 daki ürün sd kart ve farklı cihazlara bağlanma olursa alırım bu benim şahsi görüşüm ben mw600 ve mw1 kullandım diğerlerini de yakından inceleme tetst etme imkanım oldu. 

Sony Stereo Bluetooth® Headset SBH50 kullaklık incelemesi.

 

diğer kaynaklar :

http://www.sonymobile.com/tr/products/accessories/smart-bluetooth-handset-sbh52/

http://www.sonymobile.com/tr/products/accessories/stereo-bluetooth-headset-sbh54/

 

http://www.karadere.com/blog/?s=kulakl%C4%B1k

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Sony Ericsson Mw600 , Mw1, SBH52, SBH54, SBH50 ve diğer sürümler, 7.0 out of 10 based on 2 ratings