Kim Akıllı ?Akıllı Cihazlar mı – İnsanlar mı ? Google Android TV. Plazma, LCD, LED televizyonunuzu nasıl akıllı TV yaparsınız. Mini android pc tv.

Paylaş.

Merhabalar,

Teknolojide akıllı cihazlar fırtınasından bitmek bilmeyen gelişmeler hızla devam ediyor. (Smart Device)

Konumuz Mevcut bir eski model Led , Lcd, veya plazma yada HDMI girişi olan herhangi bir monitörü (pc ekranı) nasıl akıllı bir TV cihazı yaparız. Yeni teknolojileri pahalıdan satın alarak boşuna para harcamayın ?

İşte çözüm

İlk önce akıllı telefonlar hayatımıza girdi. Sonrasında şu günlerde akıllı TV leri konuşuyoruz.  Sürekli bir teknoloji satınalmasına teşvik var. Peki bu satın almaları yapmadan yani sürekli para harcamandan teknolojiden de geri kalmadan nasıl bir hayat yapabiliriz birazda farklı bir bakış açısı ile sizlere bunu anlatmaya çalışacağım.

Bir elektronik cihazın ömrü ile başlamak lağızım diye düşünüyorum.

Burda aslında iki ömür vardır bir cihazın çalıştığı bozulma anına kadar olan ömür yani sizin kullanımınız ve cihazın dayanıklığı ile alakalı olan süre. Buradaki iki etken biri fazla veya az kullanım biride cihazdaki kullanılan elektronik malzemenin kalitesi ve yapısı ile ilgili yaşam süresinin doğru orantısıdır diyebiliriz.

En önemli ikinci unsurda kullanıcının yani sizin bu cihazdan beklentiniz. Cihaz beklentileirnizi artık karşılamıyor olabilir.

Bu cihaz her neyse diyelimki bir cep telefonu alacaksınız fiyat beklenti özellik analizini yaptınız bütçenize göre bir telefon aldınız.

Ama sürekli bir üst özelliklisi çıkacak peki hemen almak gerekir mi ?  Burada direk konuya giriyorum ve cihaz üreticilerinin amacı satış yapmak bu bir satış stratejisidir. Aslında yüksek teknolojinin sona yakın hallerini piyasaya sürebilirler ama amaç azar azar özellikle sürerek satış sürecinde devamlılık sağlamak direk konuşmak gerekirse biz tüketicilerin parasını almaktır. 🙂 Bizde akllı teknolojinin hakim olduğu bu günlerde aklımı kullanarak akkıllı olacağız ve hemen ilk çıkan bir ürünü almayacağız. Analiz Analiz edeceğiz.

İhtiyaç (beklenti) –  Fiyat – Performans parametrelerini unutmayın.

Bazı kişiler için ürün yıllarca ihtiyacını görebilir bir telefondan örnek verdim devam edeyim. Kişin telefondan beklentisi kişiye göre değişir 🙂 Sadece telefonu bir iletişim aracı olarak kullanmak isteyen bir kişi olabilir sadece alo demek için. Bu kişin diğer beklentiside şarjı uzun gitsin. Ama diğer özellikleri kullanmayacaktır (internet,MMS, SMS, dokunmatik ekran vs.)

Böyle bir kişin akllı bir son model telefon alması nekadar mantıklıdır sizce ? kullanmadığı bir sürü özelliğe boşuna para verecektir. Smart telefon yerine basit bir rensiz ekrana sahip (şarjı fazla gitsin diye) en ucuz ve en uzun şarjı giden bir cihazı alıp telefon dan beklentisi yıllarca değişmeyen biri için telefon bozulana kadar yenisini almaması en mantıklısıdır.

İşte buda aklın ve akıllığın biz insanların üstün yeteneğidir. (diğer canlılardan en temel farkımız)

Alında bura şundan geldim biraz geçmişe 2012 den 10- 15-20  yıl geriye gidelim. Babalarınızın ilk TV leri renksizdi. sonra en büyük teknolojik gelişim renkli TV lerin icadı ve   uzaktan kumandalı TV lerin icadıdır.

Renkli TV geçişi ciddi bir teknolojik gelişimdir. Burada geçiş için renksiz TV lerin çöp olması normaldir. Buna major bir gelişme değişim diyebiliriz. Değişim Major (büyük, köklü) ise değiştirmek gerekir renksiz tv ömrünü tamamlamasını bekleyerek çağdan geri kalmamak gerekir. Çünkü renksiz TV lerden renkli TV lere ara bir parça değişimi ile geçiş sözkonusu değildir bu TV elektronik lat yapısının tamamen değişmesi ile sağlanmaktadır. Tabiki bu değişim için yeterli bütçeniz varsa geçmek en doğrusudur. (diğer hayat ihtiyaçları gözden geçirilmeli)

Sonra Tv teknolojisinde herkez hızla renkli TV lere geçti ve biraz renkli TV furyası devam ederken. Kanalların çoğalması ihtiyacı ile kanal değiştirmenin sürekli TV başına gidilmesi ile yapılması, çocukların bir kumanda operatorü kullanılmasına sebebiyet verdi TV kumandasını icat etse etse bir japon çocuk icat etmişdir düşüncesindeyim 🙂

uzaktan kumandalı TV lere geçiş Renkli bir TV direk çöpe atarak geçmek minor bir değişimdir. (küçük bir özellik ) Tek fark ekstra kumandası var. Alternatif çözümlerde renkli TV lere sonradan harici bir (external) uzaktan kumanda takılmasıdır. Küçük bir elektronik tamirci operasyonu ile kumandasız manuel tuşlar uzaktan kumanda ile kontrol edilebilir hale getirildi. İşte tercih nedir burada ?  az para ile daha önce yapılan büyük değişim maliyetini bir daha yapmadan cihazı uzun süre minumum maliyetle teknolojik yeniliklerden de geri kalmadan kullanmaktır. İşte gerçek akıllılık budur. Aslında eski zamanlarda herkez böyle yapmıştır.  Ne varsa eskilerde var atasözüde birkezdaha yerini buldu sanırım. Neden mi ? günümüzdeki tecrübelerimle yeni nesil gençlik sabırsız ve sürekli bir yenisini hemen alma yolunda biraz akılsız kanaatindeyim.

Etrafımda bayağı, elinde akıllı telefonu, ama kafasında aklı olmayanlar çoğalmaya başladı.  Malesef 🙂

Sonra TV teknolojinde son 5 yıldır plazma ile başlayan ince duvar tipi daha büyük ekran fırtınası başladı. Buda büyük bir köklü değişimdi. 20 yıl renkli tüplü bir tv kullan kişin böylebir değişime girmesi akıllı ve mantıklı bir tavıdır. Zaten cihaza 20 yıl önce verdiği parayı  yıllara ve aylara bölerek aylık bütçesi bakılırsa hesap ortadır.  Ben hep buna şöyle derim bu ayda TV yemi çalıştık acaba 🙂 bakış açısı ile bakmak lazım . Elektornik cihazlaramı çalışıyoruz…..

burdan şunu çıkarıyorum bir telefonu en az 5 ile 7 yıl arası bozulmuyorsa kullanmak lağızım. Bir televisyonuda en az 10 yıl kullanmak lazım kanaatindeyim.

LCD TV aldıktan sonra LED teknolojisi çıktı nekadar mantıklı led geçmek. Daha den bu değişimi yapmayan LED teknolojisini terciz edebilir ama LCD olan bir kişinin LED geçmesi biraz akılsızlıktır. Boşa harcanan paradır milli hasılata zarardır, tüyü bitmemiz yetimleirnde hakkı vardır düşüncesindeyim. Para benim sanane kardeşim zenginim diyip de arıza yapan arkadaşlar olabilir doğrudur. İsteyen parası olan olmayan (borca girip) almakta hürdür ve özgürdür. Benim amacım biraz kafa çalıştırmaktır.  Akıllı cihazlar hayatımıza girdiğinden beri beyinimiz duduyor gibi… 🙂

işte arkadaşlar LCD den LED LED den 4k TV lere  (4k ledden sonraki TV teknolojisi) nekadar mantıklıdır. ve LED lerin de bir üst sürümü 3D ve 3D Smart TV ler. Benim gibi mesleği teknoloji olan birisibile (ben şahsen 3d kullanacağımı düşünmüyorum gereksiz bir teknoloji şuan için) LCD Tvvarken LED geçmemeli çünkü çok bir atıdı yok. Ama daha büyük değişimi yapmamış ise LED almalı bunuda üzerine basarok söylüyorum. Fiyat özellik performans bütçe analizi ile makul bir LED almalı. Şimdilerde ise yeni satılmaya başlayan tren ise asıl konumuz olan internet özelliği olan akıllı TV ler yanı içlerinde nerdeyse bir bilgisayar var gibi düşünün. TV ile bilgisayarı birleştirmişler. ciddi fiyatlara satılıyor şu sıralar. Çok güzel ürünler var cezbediyor.

Şimdi işte sizlere android mini pc stick bir ürün sunuyorum HDMI girişi olan bir cihazı wirlessı olmasa internete giren bir TV ve akıllı bir led cihazlardaki yazılımdan daha fazlasına sahip olan bir işletim sistemine çevirebilirsiniz hemde sadece 69 $ a. işte bu tür çözümlerle yeni bir televizyon almadan teknolojik yeniliklerini ekliyebiliriz.

Bu cihaz android mini pc veya TV olarak geçiyor birden fazla sürümü var. üzerinde 2 adet USB micro sdcard girişi HDMI çıkışı var. ARM cortex işlemcili versiyonları var. Hatta Çift çekirdekli versiyonlarıda var. Ve yine hatta bluetooth ekli olanınada rasladım. Tv nizdeki bir HDMI portuna bunu bağlayıp akıllı bir tv sahip olun.

Çinli arkadaşlarımızın ürettiği bu cihazlar. Android işletim sitemi ile maliyetler iyice düşürülmüş durumda. İçin Arm cortex işlemcili ve HDMI çıkışa sahip 2 adet USB girişi ve harici SDcard girişi ve en önemlisi Wirless ile TV nizi bayağı bir akıllı hale getiriyor. (bir üst sürümlerinde CPU dual (iki) çekirdekli ve bluetooth lu verisyonları var) USB giirşlerindne klavye ve mause bağlayarak TV nizi bir bilgisayar kadar akıllandırabilirsiniz, Şuanda piyasada hala klavye takılan TV model sayısı sınırlı sayıda halal fabbrika çıkışındaki teknolojininde önüne geçmiş oluyorsunuz.

Bu cihazın ne yaptığını fazla anlatmıyacağım çünkü aşağıda sizlere iki video paylaşıyorum gayet açık ve net. Özetle konu şudur mevcut Plazma, LCD, LED veya HDMI girişi olan herhangi bir ekranda olabilir (HDMI girişi olan CRT TV de olabilir) bu küçük flash disk memory boyutundaki android mini TV stick ile bunları yapabilirsiniz.

Bu ürünün birçok versiyonu mevcut e bay den bazı ürün linkleri paylaştım.

Teknolojiden uzak kalmayın teknolojiyede fazla para vermeyin.

Başlık ile anlatım şeklim biraz farklı olabilir ama bu ürün (mini android pc tv) bana bunları hissettirdi sizlerle paylaşmak istedim. okuyan herkeze teşekkürler.

[youtube akp2hYE1dZ0]

Yeni Sürüm 4.1 Jelly Bean

[youtube CNyC7dcXx5w]

imito mx mx2 rk3066 cihazı nasıl güncellerim ?

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=Android+4.1+e+buy&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313&_nkw=Android+4.1+tv+bluetooth&_sacat=0

http://www.ebay.com/itm/Mini-Google-Android-4-1-Dual-Core-1-6GHZ-8GB-Bluetooth-Smart-Android-TV-Box-/200848380211?pt=US_Internet_Media_Streamers&hash=item2ec37f1133

http://www.ebay.com/itm/UG007-Mini-PC-TV-Box-Android-4-1-Bluetooth-WiFi-T2-2-4Ghz-Wireless-Fly-Mouse-/321024021011?pt=US_Internet_Media_Streamers&hash=item4abe85d213

4.1 sürümü : http://www.ebay.com/itm/Andriod-4-1-Dual-Core-Rk3066-A9-1-6GHZ-8GB-Mini-PC-WiFi-TV-IPTV-Box-3D-MK808-/170933023980?pt=US_Internet_Media_Streamers&hash=item27cc66f4ec

http://www.ebay.com/itm/Dual-Core-Andriod-4-1-MK808-Rk3066-Mini-PC-TV-Box-3D-Gyroscope-Game-Air-Mouse-/150933896088?pt=US_Internet_Media_Streamers&hash=item23245c7b98

http://vondroid.com/threads/imito-mx1-disassembley-and-short-test.3181/

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)