SonyEricsson ericsson hisselerinin tümünü satın aldı. Artık sadece Sony mobile var ericsson mobile tarih oldu. Sony Ericsson ‘u boşadı.

Paylaş.

Sony firması  27 Ekim 2011 tarihinde Ericsson’un SonyEricsson şirketinde %50′lik pazar payını 1.05 Milyar Dolara satın aldığını resmi bir çaıklama ile duyurdu.

Hikaye  1 Ekim 2001‘de mobile chipset üreticisi ericsson ile ortaklığa başlamıştı. Bugüne kadar iki şirket başarılı telefonlar üreterek isimlerini duyurmuşlardı. Sony optik sürücü görsel teknolojiler bir dünya lideri iken mobile elektronik te %50 pazar payına sahip olan ericsson ile gücüne güç katmıştı. Aslında ben bunu söyle yorumluyorum. mobile taraftaki teknoojik tecrübeyi ericssondan bu süreç te öğrendi şimdi de ericsson satın alarak işin bittiğinin göstergesidir diye düşünüyorum. Bu da şu demek değil tabiki ericsson firması battı ericsson arkaplanda mobile sistemlerde yine liderdir. sistemen kastım background teknolojiler chipset, gibi mesela şuanda tüm mobile şebekeler baz istasyonları sunucuları ericsson dur 🙂 aslında uydu ile dünya arasında ericsson var. Son kullanıcı olarak çekildiler. Son kullanıcıya bir teknoloji üretmek ayrı bir senaryoyu yönetmek gibidir. Bunuda sony gibi ar-ge si çok güçlü yıllardır köklü geçmişi olan gibi firmalara devretmek en doğrusudur. Herkez işini yapmalı 🙂

2012 itibari ile artik sadece sony mobile var bye bye ericsson mobile.

Ericsson çephesi mobile wirless cominication ürünlerine ağırlık vereceklerini bildirdi.

Sony symbian dan vazgeçip android’e geçmeseydi firmayı kapatabilirdi diye düşünüyorum.

Nokia bu hatayı ikikez yaptı ve yakınzamanda da tarih olabilir. nokia windows mobile,  asrın mobile hatası diyorum.

Artik pazar akıllı ların akıllı telefonların olacak. iphone android savaşalrı devam eder gibi görünüyor. Androidde de hardware savaşları devam edecek farklı android üreticileri kapışmaları…. HTC, Motorola Google, Samsung, Sony , devler yarışıyor.

Bakalım sony yeni teknolojilerde bize neler üretecek. Bir sony ‘ci olarka bunu merakla bekliyorum. benimde her zaman söylediğim gibi sonyericsson tercih etmemin sebebi iki güçlü teknolojik ortaklıktı sony zaten 10 yılda mobile teknolojide bilmediklerini öğrenmiştir 🙂  Aslında bu hikaye ticarette büyük firmaların taktik savaşlarının , sorunalra karşı nasıl büyük hamleler yapıldığının görünen bir yüzüdür.


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)