2018 ‘de hangi android telefon alınır ?

2018 de hangi android telefon alınır ?

Merhabalar bugünkü yazımda ; süreki sosyal medyadan (blog,vlog) çevremden sorulan en çok soru telefon alacağım ne ne önerirsiniz ? Sorusuna cevap vermeye çalışacağım.

Prensip olarak hiç kimseye o marka veya bu modeli al demiyorum sadece bulunduğumuz zaman dilimindeki teknolojilerde minumum olması gereken seviyeleri sizlere söyleyebilirim ve markalarda da fiyat performans trenlerini söyleyebilirim. Hiç bir marka nın her modeli iyidir demek zaten çok yanlış olur en kaliteli markanın modelindeki teknik bir üretim sıkıntısı problemi olmayacağınında garantisi yok Elektronik ürünler ilk çıktığında alındığında risk taşır ve piyango gibi bir şanstır 1 yıl geçtikten sonra belli bir satışa ulaşmış ve kullanıcı deneyim geri bildirimleri alınınca daha iyi yorum yapılabilir ama satışa bir 1 yıl çıkmış bir üründe dünya teknoloji hız ekseninde eskimiş oluyor tabiki kişinin kendi tercihine göre eskimemişde olabilir.

Evet bu girizgahtan sonra sizlere 2018 yılı fiyat performans ve en alt donanım limitlerinde nelere dikkat etmelisini anlatacağım.

2018 yılının fiyat ve performans paritesinde (kat sayı) yükselen markaları Xiaomi, Huawai , Lenova, OnePlus, Meizu  gibi markalar diyebilirim.

Xiaomi, Oneplus ve Meizu  nin Türkiye distiribütörü resmi olarak yok ama lenova ve huawainin var.  bunuda ek bilgi olarak vereyim. Distiribitör garantili olamaları fiyatları dahada makul kılıyor.

Diğer Samsung, Sony, LG gibi markalar her zaman bu markalara göre pahalıdır. neden bu markalardan bahsetmiyorsunuz sorusuna cevap olsun.

Şimdi  Samsung amiral üst seviye modelleri  S9 LG G7  Sony xz3 Asus z5  gibi  Apple Iphone X modellere rakip ve fiyatı daha düşük model önerilerim fiyat performans  diye bahsettiğimiz konu olacak bunu ayrıca belirteyim yoksa parası olan arkadaşlara bir öneride bulunamayız kanaatindeyim. Zaten parasını verip en iyisini bildiklerinden neyi alacaklarını çok iyi bilirler 🙂

Şimdi az para ödeyerek üst segmentte amiral bir telefona yakın özellikli bir telefonu nasıl seçeriz buna değinmek istiyorum.

2018 de alınacak akıllı telefonda olması gereken minumum donanım gereksinim tavsiyem ?  (Amiral primimum seviyesi telefonlar için yorumlanmıştır.)

Amiral  ne demek ? : Markaların en iddalı en yüksek donanıma özelliğe sahip modelleri anlamında kullanılmaktadır. Deniz gemilerinin en gelişmişi amiralden esintilenmiştir.

Yazının başında da dediğim gibi marka veya model önermiyorum yukarıda fiyat performans olarak markları biraz konumlandırdım fikir vermesi açısından bu hersene değişebiliyor bunu sebebide pazara yeni giren bir marka fiyatları düşük ve özellikleri yüksek giriyor ve dolayısı ile yıllara göre değişken bir durum olabiliryor 2018 den bahsettiğimi ayrıca Türkiye telefon pazarı için yazılan bir yazı olduğunu dikkat etmenizde fayda var. Örnek vermek gerekir ise geçtiğimiz yıllarda 2016 yılını çok net hatırlıyorum fiyat performans şampiyonu benim fikrimce General mobile Android one ve Asus un zenfone 2 modeliydi.  2017 yılında asus fiyatları artırdı ve süreklide artırıdığından artık değerlendirmeye almıyorum (fiyat performans için) bu kalitesiz telefon anlamına gelmiyor asus iyi bir marka ve kaliteli ama fiyatları ilk pazara girdiğinden yükselmiş durumda . Burada artı bir parantez şuanda markaların en üst modelleri için yazdığımıda belirtmek isterim amiral ürünleri yoksa her markanın orta ucuz seviye farklı modelleride var onlarında analizine girersek işin içinde çıkılmaz bir hal olacak.

2018 de android bir telefon alacaklara tek tavsiye veriyorum ?

Dahili belleği en az 32 GB olmalı 64 gb tavsiyemdir üstü dahada iyi olur.

Ram olarakta minumum 4GB ram olsun daha fazlası olursa çok iyi olur.

Diğer konularda ise kullanıcının telefonda ne yapacağınındaki beklenti ile değişir. ön kamerayı çok kullanıyor selfi çekiyorsa selfi kamerası en az 12 – 16 MegaPixel modellere yönelmeli analizlerini bu yönlü yapmalı ilk bahsettiğim dahili bellek ve ram den tabiiki taviz vermemeli o olmaz ise olmaz önerimdir.

64gb ve 4gb ram li bir model en az 3 -4 yıl yeni teknolojileri sorunsuz kaldıracaktır. Burada normal kullanım için önerimdir

farkındaysanız işlemci için çok fazla önerim yok sebebide bir çok işlemci güncelik işlemlere fazlası ile yeterlidir. İşlemcinin yüksek perfornslı olmasında  ne kadar oyun oynuyorsunuz mobil bir oyuncumusunuz sorusunu kendinize sormanız gerekiyor. diğer donanım özellikleri parmak okuyuucu , NFC  sendör yüz tanıma tamamen kişisel gereksinimler olduğundan kişinin kendi kıyaslayıp karar vermesi gereken bir konu çok fazla öneride bulunamayacağım.

Arka kamera için dual kamera olması iyi olur önerisinde bulunabilirim sebebide tek kameraya göre güzel portre çekimleri yapabilirsiniz. Eğer bir fotoğraf çekme hobiniz var ise çok daha yüksek pixelli kaliteli kamera kararını kişi yine kendi karar vermelidir. Kameradan beklenti kişiye göre değişir eğer bir vlogger iseniz youtuber için video kayıt için farklı değerlendirme yapılmalıdır.

Bir diğer önerimde yeni teknoloji trenlerinden ekrna kasa oranı %85 – %90 arası ekran olmasınıda tercih etmeniz faydalı olacaktır. Pil veya ekran seçimi yine kişi özgü bir seçim düşüncesindeyim kimi mini compact seviyor kimide orta seviye 5.5. plus sevenlerde ayrı tabiiki ; Pil de de uzun gitsin diyorsanız 4000 Mah veya üstü birkaç model var zaten ama pil büyüdükçe ağırlık ve kalınlık artacaktır bunada dikkat etmenizde fayda var tabiki ağırlık sizin için bir problem ise. Ek hafıza akrtı olmalımı olmamalımı ise tamamen çektiğiniz video resimlerin size dahili hafızada problem çıkarması veya çıkarmaması ile alakalı. Su geçirmeklik igbi çok detay beklentileriniz var ise IP68 standartından şaşmayın derim .

Bir diğer yazılım olayında ise güncellemeleri hemen almak istiyorsanı android one programına dahil bir model tercih edilebilir. Diğer markaların kendine münhasır ara yüzleri yine kişisel kullanım tercihidir. samsung ara yüzüne alışan samsungdan başka kullanamam prensibinde ise hep samsung kullanıyor. Asus zenfone ar yüzü çok basit ve çok özelliğkli olduğundan tercih edenler var. Sony arayüzü severler var. Xiaomi Miui de çok cabuk güncelleme geliyor diyorsnaız bunuda tercih edebilirsiniz hepsine bakmanızda fayda var. yazılım dünyası birbirinden çok farklı kıyaslamasını yapmak çok mümkün değil deneyim ve kullanıcının yine kendi karar vermesi gerek düşüncesindeyim. Kiminin hoşuna samsung ara yüzü giderken kimide sony den vaz geçemiyor. Asus Zenfone deneyimden aktaracağım çok özellik sevenler için kullanışlu bir ZENUI sürekli gelişen bir arayüz. ben beyenmiştim. Xiaomi MIUI de aynı şekilde çok yenilik barındırıyor.

Güncellemeler konusunda en son android sürümünü hemen alayım diyorsanız Android One programına dahil modellere yönelik analiz etmeniz gerekiyor.

Özet olarak 32 veye 64 GB dahili hafıza ve minumum 4 Gb ram altında bir android telefon alamamanız yönünde bu donanımların üstü en az 2-3-4 yıl sizi performans sorunu yaşamadan götürebilecektir düşüncesindeyim.

Umarım yazım başarılı ve faydalı olmuştur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
2018 'de hangi android telefon alınır ?, 10.0 out of 10 based on 1 rating