Google Android Jelly Bean 4.1 deki yenilikler.

Paylaş.

http://cdn.redmondpie.com/wp-content/uploads/2012/06/One-X-Jelly-Bean.png

http://www.google.com.tr/nexus/

Mehrabalar, Android’in yeni sürümü Jelly Bean  Google I/O etkinliği ile beraber tanıtıldı.

bu sürümü herkez 5.0 diye çıkacak sanyordu bu da majör bir yeni değişiklik demek ama allahtan öyle olmadı çünkü 4.0 daha yeni çıkmıştı. 4.0.0 üzerine çok basit geliştirmelerle 4.1 geçilecektir diyte düşünüyorum henüz SDK yayınlanmadı sadece google nexsus asus nexsus tablette mevcut buda google stratejisi ilk kendi telefonumda kullanırım sonra herkeze veririm politikası yani nexux kullanan herzaman ilk yeniliği alır buda google cı olmanın avantajı olasa gerek 🙂

[youtube PVqKVNtQ7Yg]

[youtube kDsOtdRtG0Q]
Google Now ile gerçek zamanlı bilgiler

Jelly Bean’in en dikkat çekici yeni işlevlerinden olan Google Now, hayatınızda sizin için önemli olan konular hakkında güncel bilgiler sunuyor. Örneğin takviminizde yaklaşan bir etkinlik varsa, Google Now nasıl seyahat edeceğinizi buluyor, etkinliğe bu ulaşım yoluyla ne kadar sürede gidebileceğinizi hesaplıyor ve çıkmanız gerektiğinde sizi uyarıyor. Toplu taşıma araçlarını kullanmanız halinde, doğru durakta ineceğiniz zaman bile hesaplanıyor. yani google glass altyapısı aslında test ediliyor bence ileride google glass hayatımıza girecek .

https://plus.google.com/111626127367496192147/posts

Bunun yanında siz sokakta yürüdükçe ilgi alanınıza giren restoran ve barlar gösteriliyor, hatta menülerdeki dikkat çeken içerikler de size söyleniyor. Tuttuğunuz spor takımının maçlarının sonuçları ve fazlası da Google Now tarafından size sunuluyor. Google Now, zaman içinde siz onu kullandıkça daha akıllı hale geliyor.

Jelly Bean’deki daha iyi arama sonuçları, genişletilebilen, daha fazla bilgi sağlayan uyarılar ve fazlasından detaylar, haberimizin sonraki sayfalarında.
Knowledge Graph ile daha iyi arama sonuçları

Knowledge Graph ile daha iyi arama sonuçları elde edebileceksiniz.

Knowledge Graph akılı arama işlevini mobil aramaya getiren Google, Jelly Bean’de arama arayüzünü oldukça geliştiriyor. Bir kişi, yer veya Google’ın algılayabildiği başka bir şey arattığınızda size bu şey ile ilgili bir kart gösteriliyor. Hava durumunu arattığınızda önünüze bir liste değil birçok hava durumu bilgisi içeren bir sayfa geliyor. Ekranı aşağı kaydırarak bu “kartı” geçmek ve normal arama sonuçlarına ulaşmak mümkün oluyor. Aramayı sesinizle yaptığınızda cevap size sesli olarak okunuyor.

Jelly Bean’deki sesli tanıma artık daha hızlı ve sizi daha iyi anlıyor. Sesin eskisine göre robot hissi vermediğini de söylemeliyiz.

4.0 daki hep bahsedilen farklı ekran boytlarındaki sorunların alt yapsının 4.0 ile kaldırılması sözkonusundan bu aralar pek de fazla bahsedilmiyor.

Ve en öznemlisi NFC teknolojisi. 4.1 ile cok daha fazla NFC geliştirileceğe benziyor.

Uyarılar genişletilebiliyor notification ekranı androidin ilk çıktığı güncen beriki bildiri ekranı iphone hemen taklidini yapmıştı 🙁


Jelly Bean’deki uyarılar, genişletilebiliyor. Bu sayede belirli bir uyarı hakkında uyarı bölmesinden ayrılmadan daha fazla bilgi edinmek mümkün oluyor. Örneğin Google+’da paylaşılan bir fotoğraf, uyarı merkezinden görüntülenebiliyor ve +1’lenebiliyor. Veya kaçırdığınız bir arama, kişi resmiyle ve bir geri arama düğmesiyle beraber gösteriliyor. Gmail mesajlarının gövdelerini uyarı merkezinde görmek mümkün olabiliyor.

Varsayılan olarak en üstteki uyarı genişletilmiş olarak gösteriliyor. Siz bu uyarıyı dışarı taşıdığınızda sıradaki uyarı genişliyor. Listedeki diğer uyarıları genişletmek için iki parmağınızla kaydırma hareketini kullanıyorsunuz.

Tereyağı Projesi  ile arayüz daha hızlı hep iphone ile öne çıktıgı tek özellik iphone ara yüzü daha hızlı zaten diğer sürümlerde performanslı louncherla mevcut bu bir kalibrasyon ve ram efektif programlama meselesi 🙂 cyogenomod bunu çok iyi yapıyor.
http://siliconangle.com/files/2012/05/android-jellybean-logo-cropped.jpeg
Android’in zaman zaman gecikme yaşatan ve tepki süresi çok da harika olmayan arayüzü, Jelly Bean’de değişiyor. Google, “Project Butter” adını verdiği bir girişim ile dokunmatik tepki süresini geliştiriyor. Google’ın bu geliştirme için kullandığı tekniklerden bir tanesi, siz ekrana dokunur dokunmaz CPU’nun hızlandırılması.

Sesli komutlar artık çevrimdışı da çalışıyor bu çok başarılı bir yenilik olacak

Sesli komutlar artık çevrimdışı da çalışıyor

Jelly Bean’de sesinizi metne dönüştürmek için artık bir internet bağlantısına ihtiyacınız yok. Ses tanıma özelliği artık telefonunuz üzerinde, tamamen çevrimdışı olarak gerçekleştirilebiliyor.
http://img2.beynet.com/alan/6/haber/2012/6/Android-4.1-Jelly-Bean-Onaylandi-Geliyor_1340351507.jpg?t=news

[youtube afNRAOg5jUk]
Kamera uygulamasına yeni hareketler

Kamera görünümünde sola kaydırarak fotoğraflarınızı görebiliyor, çimdikleme hareketi ile fotoğraflarınızı bir film şeridi görünümüne sokabiliyorsunuz. Yukarı sürükleme hareketi ile fotoğrafları kolayca silebiliyorsunuz.

Giriş ekranı widget’ları otomatik olarak boyutlandırıyor istediğiniz widget boyuutnu ayarlayın tabi widgetlerde dinamik olarak programlanmalı geliştiricilere sürekli iş çıkacak ….

Giriş ekranı, yeni bir widget eklemek istediğinizde ve bu widget için yeterli bir alan olmadığında simgelerinizi otomatik olarak yeniden düzenliyor ve widget’ı boyutlandırıyor. Böylece widget, tam olarak ekranınıza sığıyor.

Bakalım diğer android üreticileri hangi marka ve modelleri 4.1 yükseltecek sony den bekliyorum açıkçası ericsson modellerine bile 4.1 desteği verecek 🙂

Hadi buda benden oldun Jelly bean wallpaper duvar kağıtları ile şuanda telefonuzu en azından görsel olarak jelly bean güncelleyin

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1736685

http://www.geeky-gadgets.com/wp-content/uploads/2012/06/jelly-bean-wallpapers.jpg

http://1.androidauthority.com/wp-content/uploads/2012/06/wallpaper_01-600x533.jpg

rooted device sahip işi bilenler için :Bootaniamtion güncellemesi 🙂

http://1.androidauthority.com/wp-content/uploads/2012/06/jbboot.png

http://compixels.com/wp-content/uploads/2012/06/Jelly-Bean-Wallpaper-Boot-Animation.jpg

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1745581

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)