Abap Nedir ?

Paylaş.

Abap Nedir? Abapçı nedir ? Ne iş yapar ne içer nerde yatar nerde kalkar ? Abapçı olmak için sebepler ?

Merhabalar konun başlığı biraz ilginç oldu farkındayım. Abap, abapçı hemen akıllarda birmeslek olduğunu andırıyor.Zaten biz türklerin ürettiği bir meslek.

Normal şartlarda ERP devlerinden SAP firmasının ERP mpdüllerindeki geliştirme programlama dili olan ABAP –  Advanced Business Application Programming  kısaltılmasıdır   se37 transaction ile veya se80 tcode (transaction code) ile ABAP workbanch editoru ile geliştirmeler yapılmaktadır. Bu dil ile sap sistemlerine program geliştiren developerlar ABAP specialist olarak geçer , dış dünyada en azından böyle bu meslek türkiye de icra edilirse adı tabiki bir türk jargonuna tabi tutulur mesklerle ilgili ekide aldımı ABAPÇI olarak türetilir zaten Türk dili bildiğiniz gibi eklemeli bir dildir. (dili geliştirmek önemlidir !)

SAP Abap nedir ?

Birde Kebap tan türeme kebapçı vardır. Aslında bununlada ilgisi vardır . programcılarda genel bir tasvir vadır. Bilgisayar programcısı masa başında saatlerce kod yazan tiplerdir sürekli bir göbek sorunları vardır, bunu sebebide yemeklerini bilgisayar başında yemeleri ve sürekli Kebap yemeleridir. bir Abapçı kebap yer, hatta sektorden bir developer arkadaşımız abapkebap.com diye bir sitede kurmuştu.

Abapçıların en bariz özelliklerinde bir diğeride sürekli  DEBUG modda kalmalarıdır. mesela ahmet diyebir abapçı hayal edin Ahmet abi yemeğe gidelim teklifine verilen cevap hep aynıdır. Abi debug dayım çıkım gelicem. Ama bu debugdan asla çıkamazlar hep debug dadırlar. Bir abapçı kebapa asla hayır demez mesleksel kelime benzerliğinden olsa gerek 🙂

Debug nedir : Programlama dilelrinde hata ayıklamada kullanılan bir metoddur. Programdaki sorunu bulmak için analiz eden ek bir programdır.

Nerde yatar bir abapçı genelde bilgisayar başında yatar. Öğle aralarında uyur. kaldığı kodun üzerinde kalkar hala aynı yerdedir sanki hiç yerinden kalkmamış izlenimi verenler abapçılardır.

Apapçılar temelde ikiye ayrılırlar biri bir şirkete bağlı sabit çalışanlar diğerleride sap danışman firmalarında gezici sürekli başka müşterilerin program sorunlarını çözmek için seyahat eden danışman abapçılardır.

Bunların danışman olan türlerinde bariz bazı öne çıkan özellikler vardır. Bununla ilgili daha önce bir yazı yazmıştım. bakınız abapçı olmak için 16 sebep yazılı yazıma : http://www.karadere.com/blog/abapci-olmamak-icin-16-iyi-sebep.html yada olmamak için nedenlerde diyebiliriz.

 bu bakış açısına göre olduğuna pişman olanlarda sürekli söyle sersenişler mevcuttur abapçı olacağıma kebapçı olsaydım.  Birde bunu bir kaşka türevi markanın ön plana çıktığı SAPÇI versiyonu var bununla ilegilide ayrı bir geyik yazısı yazıcam nsallah en kısa sürede.

Abapçının sözlüğü :

Debug : sürekli kaldıkları mod

Internal Table : geçiçi ara tabloların içinde sürekl idolanır dururlar en çok yaşadıkları yer ise internal table lardır 🙂

Table :

Patlamak : yazdığı programın çalışmaması sorun olması 🙂 tekrar debug moda girmesine sebep olacaktır.

User exit :

Bapi :

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.4/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Abap Nedir ?, 2.4 out of 10 based on 5 ratings