Ubuntu USB kurulum cd hazırlamak – ubuntu bootable USB

Paylaş.

Ubuntu yu USB Flash disk ile kurma olayını hepimiz düşünmüşüzdür. Bu yazıda USB ile ubuntu ve en yaygın linux türevlerinin Flash diskten kurulum paketinin nasıl ve hangi araçla oluşturulacağını anlatacağım aslında olay cok basite inmiş durumda. 

Unetbootin geliştiricilerinin http://unetbootin.sourceforge.net/  yapmış olduğu araç ile yapacağız.

Unetbootin adresinden indireceğimiz http://downloads.sourceforge.net/unetbootin/unetbootin-windows-377.exe windows paketini çalıştıralım karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek bu ekran bize açık ve net herşeyi anlatıyor kurmak istedğimi linux türevni seçiyorum hepsi mevcut zaten . (en yaygın olan türevler) biz Ubuntu kuracağımızdan ubuntuyu seçiyoruz.  

ubuntu-usb-flash-disk

Select Versiyon dan hangi versiyonu kuracak isek onu seçeceğiz şuanda en son ubuntu sürümü 9.1 mevcut.  Saha sonra ubuntu adresinden indirdiğimiz 9.1 iso file gösteriyoruz en alttaki usb flash diskmizin harfini seçiyoruz. dikkat burda bilgisayar partision seçmeyelim tüm bilgiler kaybolacaktır.  Son olarak işlemi bitirdiğmizde aşağıdaki 4 adımda bootable flash diski image ‘nı  flash diske yazacaktır . Bilgisayarınızı USB den boot ederek flash diski nizi seçerek kurulum işlemini başlatabilirisniz. ubuntunun diğer bir özelliğiden CD den çalışma özelliğidir kurulum yapmadan bu özellik USB yede yansıyacaktır kurulum yapmadan ubuntuyu flash diskten kullanabilirsiniz biraz performans düşüklüğü olacaktır.  Flash diskinizin disk onuma performansına bağımlı hız değişecektir.

usb-ubuntu-bootable-flash-disk

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)