Windows 8 tablet ön incelemesi, developer preview ? Bir Burhan KARADERE bakış açısı ile windows 8 tablet yorumu

Paylaş.

Merhabalar tablet savaşları sürerken microsoft ta silahını çıkardı ucundan göstermeye başladı. Bu sefer microsoft sıkı çalışmış hızlıca bişeyler üretmiş gibi windows 8 aslında böyle beklemiyorduk consept videolarda çok daha farklıydı microsoft hızla rota vermişe benziyor.  Benim yorumum en büyük silahı geliştirme platformu olan visual studio kullanacağı yönünce.

ilk incelemede windows 8 direk aklıma, Gnome 3 ve android apple tablet karışımı ama görselliği 2d kalmış bir windows8 olarak geldi.

windows desktop sürümünü kurup bizzat inceledim çok güçlü bir hardware istiyor en az 4 gb ram gerekli ve birden fazla core işlemciler. windows8 geçmek isteyenler kesinlikle paraya kıyacaklar hardware upgrade kaçınılmaz.  efekt olarakda beni etkiyen birşey göremedim bir ubuntu linux üzerindeki compiz fusion yanında bir hiç diye bilirim. bu windows yaygınlaşırsa ner de eski windowslar kullakları çınlatacak gibi görünüyor. Burda amacım windowsu kötülemek değil bir windows windows olarak kalmalı herzaman hızlı ve alışkanlıklarımı devam ettiren yeniliklerden yanayım gnome 3 de bu yüzden biraz alışamadım ama windows 8 deki ekranları birden fazla desktop olarak kullanma linuxdan alıntıdır buda bir gerçek, tablet tarafındaki sürükle bırak menuler ise apple ‘ın bir ürünüdür buda bir gerçek .

görsellikte 3d göremedim 3d olmadan bukadar hardware kullanması ilginç developer sürümündenmi kaynaklı bilmiyorum ama release böyle olursa hardware üreticileri zengin olacak o kesin. birde eski windows alışkanlıklarımı bırakmamız gelecek. windows 8  windows  develeoper componentlerin ideğişimi office 2007 ile başlamıştı ribon menüleri direk getirmiş tablar arasu popup menüler gelmiş .

burdna da anlışalacağı gibi işletim sistemi savaşlarında en büyük silah fonsiyonolite yani user firiend olmak bir başka dikkat ise rakip firmaların uygulamalarınada destek vermek sosyal medya twitter facebook baş düşmanların uygulamalarında widget menüler varsayılan olarak geliyor.  daha sonra devam edeceğiz videoyu izlemenizi tavsiye ederim. sade line cizgisinde bir windows 8 tablet karşımızda.

bir başka dikkatimi çeken çşeyde wisual studio ile hem desktop, mobile cihazlar, ve tabletler için frameworkler hazırlanmış, istediğiniz ortama publish seçeneği tutarsa windows yine kolay programlanabilme platformunu sağlarsa windows  felsefesi hayatına kaldığı yerden devam eder.

 

[youtube 59mP3R4I8wU]

daha önceki windows 8 beklentilerimizi bilinç altımıza alan consept videoyuda paylaşayım dedim.

[youtube FKm1jeR_uL4]

[youtube vsYEE5yG2FM]

Gnome 4 den esintiler

[youtube l_7f3Lxd4_I]

Ubuntu 10.10 Gnome 3

[youtube GkfaezjtK_k]

[youtube lQUuH2dIFHM]

[youtube J0NNzpGcytg]

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)